Håndværk

Kan du lide at arbejde med dine hænder? Og har du lyst til at lære, hvordan du arbejder bedst med forskellige materialer?

Så er valgfaget håndværk lige noget for dig. Design og lav din egen kniv helt fra bunden. Når du vælger håndværk som valgfag, får du en bred introduktion til mange forskellige håndværksfag. Vi går op i, at du skal kunne bruge det, du lærer i valgfaget til rigtige projekter. Derfor øver vi de forskellige håndværk (som metal- og træsløjd) ved at lave vores egne knive helt fra bunden. Du står selv for hele processen fra design til færdigt produkt.

Du får udleveret træ og metal

og så er det ellers dig, som skal smede og slibe knivklinge, høvle, skære og udforme skæftet og sy en skede af læder. Undervejs kommer du til at lære en masse om konstruktion, fremstilling og materialer. Du bliver klogere på værktøj, og du opdager helt nye måder at bruge fag som dansk og matematik til noget konkret. I håndværk kan du fordybe dig i dit projekt.

Grøntsløjd

Tinstøbning

Knivmageri

Vi elsker at nørde med teknikker & gøre vores idéer til virkelighed.

Måske går du og drømmer om at tage en erhvervsuddannelse, måske kan du bare godt lide at bruge dine hænder.

Du er velkommen på håndværk, uanset om du er vildt kreativ eller bare synes, det lyder spændende. Udover en kniv, vil der være mulighed for at lave din egen langbue eller en vikingekæde af metaltråd. Der kan være en mindre brugerbetaling, så du kan få din kniv med hjem.

Praktiske informationer

Aktiviteter, ture og samarbejder

Design, smedning, træsløjd og læderarbejde.

Vi besøger muligvis lokale kunsthåndværkere i løbet af året

Udstyr

Medbring tøj og fodtøj, som er godt at arbejde i og kan holde til at blive slidt

Skolen har alt andet udstyr, værktøj, materialer mv.

Egenbetaling

Der kan forekomme egenbetaling hvis materialerne er særligt kostbare.

Instruktører

Jesper Krogh

Håndværk Underviser

Jesper har hænderne skruet rigtigt på. Han har arbejdet med stort set alt man kunne tænke sig i et værksted. Jesper har særligt fokus på knivmageri og læderhåndværk

Scroll to Top