Ridning

Er du vild med heste? Og drømmer du om et efterskoleår med rideture i den smukke natur? Så glæder vi os til at møde dig på valgfaget ridning. Føl friheden i galop, tölt og på skovture

Ridning på Magleby Efterskole foregår gennem Stutteri Almindingen i Tranekær, som har specialiseret sig i islandske heste.

Valgfaget er for alle. Det vigtigste er, at du har lyst til at være sammen med hestene – også når det bliver koldt og blæsende. Så skal vi nok lære dig resten. Du hjælper med at gøre din hest klar, strigle, rense hove og sadle op før turen. Du lærer også at lægge sadel og hovedtøj på og tilpasse stigbøjlerne.

 

Undervisningen

Er en blanding af rideture, dressurøvelser og gangartstræning. Når vejret er til det, rider vi på skovtur i de smukke skove omkring Tranekær, og ellers foregår undervisningen i Stutteri Almindingens egen ridehal. Vælger du ridning op til sommerferien, får du også  en helt særlig oplevelse, når vi rider til stranden og bader med hestene.

Rideture

Dressurøvelser

Gangartstræning

Sommerridning

Lær at tale med kroppen & arbejde tæt sammen med din hest

I valgfaget lærer du at hjælpe din hest sikkert igennem skoven, mens du nyder naturen fra hesteryg. I ridehuset går vi dybere ind i teknik og dressur. Du lærer at mestre de almindelige gangarter skridt, trav og galop – men også tölt, som er en blød og behagelig gangart, der er særlig for islandske heste.

Når vi er færdige med at ride, er du med til at sadle af og trække hestene på folk. Den islandske hest er mellem 132 og 140 cm høj. Racen er en arbejdshest, som er venlig, modig og stærk – og god til at arbejde sammen med mennesker.

Det er afgørende for jeres makkerskab, at I har god kontakt og forstår, hvad hinanden vil. Den vigtigste kommunikation med hesten sker gennem kropssproget. Du lærer at læse hestens signaler og mærke, hvornår den er bange, stresset eller tryg. Du finder også ud af hvilke signaler, du sender med dit kropssprog, og hvordan hesten reagerer på det.

Tilmelding

Der er 8 pladser på valgfaget ridning, så vi er en tæt, lille flok. Du tilmelder dig valgfaget ridning minimum et halvt år ad gangen. Det er desværre ikke muligt at medbringe din egen hest.

Praktiske informationer

Aktiviteter, ture og samarbejder

Rideture, dressur og gangsartsøvelser

Skovture og ridehal

Årets sidste tur er en halvdagstur til Åsø Strand, hvor vi bader med hestene og spiser frokost

Undervisningen gennem Stutteri Almindingen, som har islandske heste, ridehal og bor 10 minutter fra skoven

Udstyr

Medbring bukser uden sømme, ridestøvler, ridehandsker og tøj, som må blive beskidt og lugte af hest. Medbring varmt tøj til vinter og evt. sikkerhedsvest. 

Du kan medbringe egen hjelm eller låne af rideskolen. 

Egenbetaling

600 kroner om måneden

Instruktører

Stutteri Almindingen

Ridning Underviser

Vi samarbejder med specialister på Stutteri Almindingen, der har bred erfaring med heste, ridning og undervisning.

Scroll to Top